torsdag 24 juli 2014

Drömmer mig bort

Igår köpte jag ytterligare en burk till min samling. Jag älskar dessa fina plåtburkar och dessutom håller dom mina torra kakor fina och goda.
Just denna burken har jag fyllt med drömmar. Goda drömmar som jag ska ta med mig på vår semester.
 
 
 

Drömmar
150 g smör
3 dl socker
1 dl olja
5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
2 msk vaniljsocker

Blanda smör och socker. Blanda i oljan. Tillsätt sedan de torra ingredienserna. Blanda till en smidig deg. Rulla lagom stora bollar och lägg glest på en plåt (de flyter ut något). Grädda i 15 minuter på 150 grader. De ska inte bli bruna. Låt svalna...

fredag 18 juli 2014

Hemma

När jag kom hem idag var huset ny städat och städerskan hade precis åkt när vi kom. Ja jag har städerska 2 gånger i månaden. Något vi skaffade för ett tag sedan för att underlätta här hemma. Det innebär ju också att vi har dragit ner på andra saker man lätt kan lägga pengar på. Just nu tycker vi att dom pengarna är mer behövliga på lite städhjälp.

I min kökslåda har nu mina nya saker från Lelias butik fått sin plats och ni kan tro att imorgon ska det bakas något gott till familjen som kommer hit för att hjälpa oss lite i trädgården.


Alla har intagit sin plats och min lilla hund njuter i soffan på sin plats med ett gott ben. Tror bestämt att hon tyckte det var skönt att komma hem.

onsdag 9 juli 2014

Äppelpaj VS kolakakor

I dag fyller mannen år och det firade vi i går kväll.... Precis som när hans son fyllde år så önskas det äppelpaj. Jag tycker själv det är väldigt tråkigt MEN den som fyller år får ju själv välja.
Eftersom jag inte äter äppelpaj fick jag helt enkelt nöja mig med lite kolakakor och en go kaffe till det :) ( http://mattzzon.blogspot.se/2013/07/kolakakor.html )
Fast jag är ganska nöjd med det eftersom jag tycker dom är snäppet godare än paj. Jag fortsätter njuta av min semester med fin besök av fina Patricia idag. En väldigt trevlig eftermiddag som jag gärna gör om.


Smuldegspaj
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 4-5 äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig.
Fördela sedan smuldegen över frukt eller bär och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde.

// J