Överallt man tittar så ser man semlor. Semlor med olika fyllningar och i olika former. Nya påhitt och gamla klassiker. Jag bara älskar semlor. Det är något av det bästa som finns.
Idag blir det en runda in i köket för att tillverka dessa mumsiga bakverk.
Ja jag måste erkänna att det blir inte den första för detta året, eller den andra för den delen. Nä, första delen av året består av semlor här hemma. Ljuvliga bakverk!
lördag 24 januari 2015
söndag 4 januari 2015
kanelbullesockerkaka
När allt julgodis har tagit slut och lördagskvällen stod vid dörren var jag bara tvungen att ta mig ut i köket och baka något. Jag ville prova något nytt, något jag inte gjort innan. Jag letade reda på en kanelbullesockerkaka, den hittade jag här http://anettan.blogspot.se/
En perfekt kaka att bjuda på när man vill gå över den vanliga gränsen och bjuda på något annorlunda.
Kanelbullesockerkaka
En perfekt kaka att bjuda på när man vill gå över den vanliga gränsen och bjuda på något annorlunda.
Kanelbullesockerkaka
175 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl socker
3 msk kanel
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i tagen. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda socker och kanel till fyllningen. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form. Strö över hälften av kanel och sockerblandningen. Häll över det sista av smeten och slutligen kanelsockret. Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter.
MUMSIGT !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)