fredag 20 februari 2015

Spröda chokladsnittar

Köket har stått still ett tag men nu börjar jag komma tillbaka till mitt vanliga jag. Det har varit ett par tuffa veckor för mig men jag har samtidigt lärt mig mycket om mig själv. Så ordspråket efter regn kommer solsken stämmer bra på mig denna gången.

Jag lyckades hitta mammas gamla receptkortlåda när jag rensade i köket. Vilket fynd! Efter lite sökande bland alla dessa 1000 tals kort hittade jag detta underbara traditionella recept på Chokladsnittar.

Detta behövs:
300 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
200 g smör
1 ägg
1 äggvita till pensling
pärlsocker till garnering.

Gör så här :
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och kakao. Finfördela smöret i mjölblandningen. Vispa samman ägget. Tillsätt det. Arbeta ihop degen. Rulla 3 längder, platta till något. Lägg dom på bakplåtspapper.
Pensla med äggvitan, strö på pärlsocker och grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Skär längderna i lagom stora bitar medans dom ännu är varma. NJUT!