onsdag 23 december 2015

Änglagott

Skapandet av julgodis fortsätter här hemma. Idag blev det änglakolor som är ljuvliga att äta och väldigt enkla att göra.

Jag börjar hitta någon form att julkänsla nu och jag längtar tills imorgon då all den goda maten kommer fram, barnens längtan och tomtefar som kommer på besök.

Änglakolor

100 g smält smör
1 ½ dl socker
1½ dl ljus sirap
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud i 5 minuter under ivrig vispning. Häll upp kolan på bakplåtspappersklädd form ca 20*20 och låt den stelna. skär dom i lagom stora bitar och lägg dom i smörpapper.

Jag använder smörpapper som jag köpt i http://www.leilasgeneralstore.com


Önskar er alla en riktigt GOD JUL.


måndag 21 december 2015

After Eight tryffel

Julgodis... Dessa underbara verk som bara är ett måste att ha på julbordet. Varje år måste det finnas något nytt till kaffet. I år blev det After Eight tryffel. Dessa trevliga små bollar som passa perfekt till kaffet.

10 After Eight plattor
200 g mörk choklad
2 tsk smör
1 dl grädde.
Florsocker

Värm grädden tills den börjar koka.
Dela chokladen i bitar och lägg i smöret. Häll grädden över chokladblandningen och rör till en jämn smet. Låt den stela i kylen. Rulla till små bollar och rulla dom i florsocker.




lördag 12 december 2015

Shopping och syskonkärlek.


Julshopping på Center syd med flickorna stod på schemat idag. Vi hade en super trevlig dag och klart blev det en del shopping både till mig och min sessa. Mitt i denna julkaos fick vi en underbar stund med min storasyster och hennes familj på espressohouse. Dessa små stunder med min familj som verkligen ger mig positiv energi.

Nu väntar allt annat som har med julen att göra och jag ska börja planera godsakerna som ska skapas i detta hem. Kolor med olika smaker, skorpor och andra godsaker.



torsdag 3 december 2015

Stockholm






Stockholm har levererat som vanligt. Denna underbara stad som jag har en märklig förkärlek till.
Alla dessa belysningar som man inte kan se sig mätt på. Den varma glöggen i gamla stan och det goda kaffet. Julmarknader och julskyltningar och en extra väska med hem för att shoppingen blev enorm. Underbara Stockholm!