torsdag 24 mars 2016

Det där med sockerbullar

Vilken dag.... jag har äntligen börjat rensa i mitt kök. Så många saker jag hade som jag aldrig använder. Räknade till 15 bakformar. varför har man det? Framförallt när minst 6 av dom är runda och lika stora. Nu är dom i alla fall borta och det finns väldigt mycket plats till nya saker i mina skåp. Är där plats åker man och shoppar så ett nytt våffeljärn och en ny elvisp fick flytta in. (finns mer plats kvar till fler saker)

Avslutar kvällen med att fundera på varför man alltid måste slicka sig runt munnen när man äter en sockerbulle ? Det är helt omöjligt att låta bli.

Ha en trevlig påsk mina vänner.

 
 


söndag 20 mars 2016

Bacon och ägg.

I mitt kök  förbereder jag just nu ett frukostkalas. Nya gosaker måste provas innan det är dags för bjudning. 

Dessa gosaker provade jag nyligen. 

Rostbröd
Bacon
Riven ost
Ägg
Salt/peppar

Ta bort kanterna på brödet. Platta till brödet med en kavel och sätt ner det i en form. Ta en baconskiva och lägg den längs brödet i formen. Fyll mitten med ost och knäck 1 ägg på toppen. Ta på lite salt och peppar efter smak. Grädda i ugnen på 200 grader ca 25 minuter om gulan ska vara helt fast.
Smaklig spis ❤

torsdag 3 mars 2016

Mumsiga maränger

Maränger i sin enkelhet. Så gott, så enkelt och så uppskattat.


Vispa 4 äggvitor till hårt skum (skålen ska gå att hålla upp och ner). Tillsätt 2 dl strösocker lite åt gången. Vispa tills smeten är glansig och hård. Ca 5 minuter. Klicka ut smeten i lagom stora maränger på en bakplåtsklädd plåt.  Sätt ugnen på 110 grader och grädda i ca 60 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen 15 min.

NJUT!