torsdag 19 mars 2020

Flätat bröd med Vallmo eller sesamfrön

Har blivit lite besatt av att baka bröd och gärna nya bröd som jag inte provat innan. Detta receptet hittade jag på Instagram men minns tyvärr inte vem som hade lagt ut det. Oavsett så är det ljuvligt och vackert att titta på och jag är glad över att jag hittade det.



Du behöver:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk smör
1 tsk salt
1 msk socker
ca 800 g vetemjöl

Till pensling behövs 1 ägg och valfria frön. Jag använde sesam och vallmofrön.

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll degspadet över den smulade jästen och rör tills jästen smält. Tillsätt sedan salt, socker och vetemjöl.
Arbeta degen smidigt. Sätt ugnen på 200 grader.
Dela degen i 6 lika stora delar. Forma till lika stora längder och fläta dem 3 och 3.
Lägg flätorna i smorda formar,täck över och låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timme. Pensla med ägg och strö över frön. Grädda i ca 30 minuter. Stjälp upp bröden ur formen och låt de svalna insvepta i bakdukar.

NJUT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar