söndag 5 januari 2014

Gräddbullar

Blev så sugen på att prova göra egna gräddbullar. Å jadå dom blev helt klart goda.

Gräddbullar

Stansa ut rundlar (ca 20 st ) ur vanliga smörgåsrån o doppa dom i choklad
Lägg dom på ett bakplåtspapper o ställ dom kallt medan du gör marängen

Marängen:

3 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
Några droppar pressad citron
2 gelantinblad

Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 min
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Tillsätt några droppar citron
Blanda socker o vaniljpulver o tillsätt lite i taget under fortsatt vispning tills smeten blivit fast o blank
Krama ur vattnet ur gelantinbladen o smällt det i några sekunder i micron
Blanda ett par msk av marängen i gelantinet o vänd ner det i resten av maräng smeten

Montering

Spritsa marängsmeten på bottnarna o ställ dom i frysen ett par timmar
Smällt 200 gram 70 % choklad tillsammans med 10 gram matolja
Låt chokladen svalna till ca 35 grader
Doppa marängerna i chokladen o skaka försiktigt av överflödig choklad
Vill du ha kokos på så strössla på det så fort du doppat i chokladen för den stelnar supersnabbt på den kalla marängen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar