Var ju tvungen att prova lite av paketera redan i dag så det fick bli till att baka lite och dricka lite kaffe ur de nya muggarna.
Mördegskakor
Receptet gäller för ca 50 st
Ingredienser
- 200 g Smör , rumsvarmt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 4 1⁄2 dl vetemjöl
Gör så här:
Vispa smör, vaniljsocker och socker med elvisp, använd visparna, tills allt det blir ljust och poröst. Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken och baka ut den till:
Brysselkex: Rulla ut degen till två längder, tjocka som kvastskaft. Rulla längderna i strösocker eller farinsocker. Om du först färgar sockret rött med lite röd karamellfärg får kakorna en rosa rand runt om. Låt rullarna ligga i kylen i ca 2 tim. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka kakorna mitt i ugnen i 175° tills de fått lite färg och blivit lätta, ca 8- 10 min. Låt kakorna svalna på plåten eller dra över pappret från plåten till bänken.
Dom jag stansade in hjärtan på rullade jag till bollar och gräddade på samma sätt som brysselkexen. När jag tog ut dom från ugnen stansade jag dit hjärtat.
Super gott och väldigt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar