lördag 20 september 2014

Kladdkaka med kinapuffar.


Så då var maratonet igång och första kladdkakan bakad. Kinapuffkladdkaka fick det bli ikväll. Enkelt och gott. Vi gav kakan poäng och 16 poäng av 20 möjliga drog den på sig här hemma. Alla insåg snabbt att den var väldigt mäktig och att man inte åt för stor bit :) Trots mängden socker i tyckte jag att den var helt ok i smaken. Inte så söt som man skulle kunna tro.






Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
1/4 krm salt
1/4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 påse kinapuffar ( ca 185 g)


Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Häll i alla de andra ingredienserna utan kinapuffarna och blanda väl. Tillsätt sist kinapuffarna. Rör runt så dom blandas i hela smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i ca 30 min i 175 grader.

Vi åt vår kladdkaka med lite glass till.


2 kommentarer:

  1. Torkar bort dreglet ur mungiporna....jisses så gott det ser ut. Tack för receptet Jenny. Kram/carina

    SvaraRadera
  2. Så lite så.... hoppas de smakar :)

    SvaraRadera