tisdag 14 oktober 2014

Händelsernas centrum

Ny kladdkaka till mitt maraton. En Knäckig Kladdkaka. Super duper god.... Väl värd att testa.

Knäckig kladdkaka

Chokladsmet :
50 g smör
1 ägg
1 ½ strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 km kakao
1 dl vetemjöl
½ dl sirap

Knäcksmet :
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl sirap
½ vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

 Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser till chokladsmeten. Häll smeten i formen. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner det övriga. Bed knäcksmeten ovanpå chokladsmeten. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna.






2 kommentarer: