Den lilla extra uppskattningen man får över att man bakat något värmer så gott i hjärtat.
Du behöver :
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kardemumm
1/2 dl mjölk
Till krämen behöver du:
150 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
ev. pärlsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till kanelkrämen. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper (går även att använda pärlsocke , dra bort papperet som kakan gräddats på.
Bred på fyllningen när kakan kallnat och rulla ihop den. Lägg rulltårtan med skarven ner och dekorera med pärlsocker om ni vill sen är det bara att njuta.
Lev väl !
ev. pärlsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt vätskan.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Rör under tiden ihop ingredienserna till kanelkrämen. Stjälp upp kakan på ett sockrat papper (går även att använda pärlsocke , dra bort papperet som kakan gräddats på.
Bred på fyllningen när kakan kallnat och rulla ihop den. Lägg rulltårtan med skarven ner och dekorera med pärlsocker om ni vill sen är det bara att njuta.
Lev väl !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar