Pepparkaksdeg
1½ dl vatten
4 dl socker
300 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk malda nejlikor
1 msk kanel
1 msk ingefära
700-750 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
2 tsk bikarbonat
4 dl socker
300 g smör
1 dl ljus sirap
1 msk malda nejlikor
1 msk kanel
1 msk ingefära
700-750 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
2 tsk bikarbonat
Gör så här :
Blanda bikarbonat med hälften av mjölet. Koka upp vatten och socker. Ta av grytan från plattan. Tillsätt sirap, matfett, nejlikor, kanel och ingefära till det varma sockervattnet. Rör till en jämn smet. Rör därefter ner mjölblandningen. Degen ska vara lös, den hårdnar när den kallnat. Täck degen med plastfolie och låt den stå i kylen ca ett dygn. Grädda i ugnen på 225 grader i 4-6 minuter.
Mmmm ni har till och med sorterat peppisarna....
SvaraRaderaJapp... ville ju se hur många det fanns av varje sort ;)
SvaraRadera