torsdag 5 december 2013

Knäck

Har man en sjukling hemma som på samma gång är rastlös blev det tillslut att vi gjorde knäck. Sonen har frågat länge efter knäcken och äntligen var det dags.
Nu ville han inte mandel i så vi hoppade över den biten :) Goda blev dom.

 

 

Christoffers Knäck.

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl skållad, hackad mandel
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk Smör

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, ca 15-30 min. Tillsätt mandel, ströbröd och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar