onsdag 9 juli 2014

Äppelpaj VS kolakakor

I dag fyller mannen år och det firade vi i går kväll.... Precis som när hans son fyllde år så önskas det äppelpaj. Jag tycker själv det är väldigt tråkigt MEN den som fyller år får ju själv välja.
Eftersom jag inte äter äppelpaj fick jag helt enkelt nöja mig med lite kolakakor och en go kaffe till det :) ( http://mattzzon.blogspot.se/2013/07/kolakakor.html )
Fast jag är ganska nöjd med det eftersom jag tycker dom är snäppet godare än paj. Jag fortsätter njuta av min semester med fin besök av fina Patricia idag. En väldigt trevlig eftermiddag som jag gärna gör om.


Smuldegspaj
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 4-5 äpplen

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i mjöl- och sockerblandningen tills det bildar en grynig deg.
Smöra en pajform med 24-26 centimeter i diameter. Lägg i frukt eller bär och sockra lite lätt. Använder du rabarber eller något syrligt bär krävs mer socker, cirka 1/2 deciliter, samt 1-2 matskedar potatismjöl som strös över bären eller frukten för att undvika att pajen blir vattnig.
Fördela sedan smuldegen över frukt eller bär och grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde.

// J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar