En perfekt kaka att bjuda på när man vill gå över den vanliga gränsen och bjuda på något annorlunda.
Kanelbullesockerkaka
175 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl socker
3 msk kanel
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen ett i tagen. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda socker och kanel till fyllningen. Häll hälften av smeten i en smörad och bröad form. Strö över hälften av kanel och sockerblandningen. Häll över det sista av smeten och slutligen kanelsockret. Grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter.
MUMSIGT !
Mmmmm.....vad bakar du i helgen?
SvaraRaderaI helgen blir det Semlor..... Massa semlor :)
SvaraRadera