lördag 2 maj 2015

Nutellabrownie

Våren är verkligen på väg det känner man i luften men jag saknar värmen. Som tur är får jag en veckas värme i Turkiet snart, väldigt snart.

Hela torsdagen gick i vårens tecken och jag bara älskar det. På jobbet skrek vi in våren, var på utflykt och grillade korv. Kvällen firade vi hemma hos mina föräldrar med mer grillat men någon brasa blev det inte för mig i år.


Idag är det den årliga veteranmarkanden i byn. Där samlas alla konstiga människor för att titta, köpa och sälja de mest underliga saker. Männen i familjen begav sig också dit med följe av mitt ex, min pappa och en vän för att se om de kunde fynda. Jag stannar hemma och fixar fika. Nu står bananpajen (http://mattzzon.blogspot.se/2014/02/bananpaj.html ) i ugnen tillsammans med Nutellabrownies. Jordgubbarna väntar i kylen tillsammans med lite kesella med vaniljsmak så nu hoppas jag att dom snart kommer hem utan en massa fynd (som jag brukar tycka är mest skräp) så vi kan fika.

Ha en bra vårdag.

Nutellabrownie

375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
2. Bred ut smeten i en form smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar