Kolakakor, nougatsnittar och kokosmums stod på schemat och gästerna blev glatt överraskade över att det fanns "gräddbullar" på kakfatet. En lyckad överraskning med andra ord.
Kokosmums.
Du behöver:
4 ½ dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl KALLT vatten
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl KOKHETT vatten
3-4 dl kokos
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Så hör gör du:
Blanda socker, florsocker, äggvita och det KALLA vattnet i en bunke. Jag använde bakmaskinen eftersom det sak vispas länge.
Blanda gelatinpulvret med det VARMA vattnet och rör runt tills det blandat sig ordentligt.
Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt tills massan är vit och fluffig ca 20-30 minuter.
Under tiden massan vispas blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål. Strö lite av det i en form ca 20 x 26 cm. Jag använde inte bakplåtspapper i min form men det går bra att göra det med om man vill. Häll sedan den vita massan försiktigt över kokosen i formen. Strö över lite till av koksen och låt formen stå i kylen ett par timmar för att stelna.
Skär kakan i önskade bitar och doppa kanterna i kokosen som är över.
Som gräddbullar fast godare.
// J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar