onsdag 26 november 2014

Saffranssockerkaka och glögg...

Nu är den här. Känslan av att det snart är advent. Underbar känsla. Blev så sugen på doften av saffran när allt annat var klart så jag bakade en saffranskaka. Väldigt god och passade utmärkt till Per Morbergs glögg. Jag är redo, julen är VÄLKOMMEN!


Saffranssockerkaka.

3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Till formen
smör
ströbröd
Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
4. Pudra florsocker över kakan före servering.


Dessutom har min fina Sessa fyllt 7 år idag. Hon fick bestämma över dagen och för min del gällde det att ta semester och följa med henne till skolan idag. Där hade dom besök av brandkåren och vi fick titta på brandbilen och lyssna på en massa spännande som Daniel (brandmannen) hade att berätta. Jag lämnade skolan och körde hem för att fixa allt här hemma. När jag hämtade Nathalie blev det ett besök på fiket och sen hem för att äta tacos med resten av familjen. Jo då idag var hennes dag och hon har bestämt som aldrig förr. Hon är nöjd och då är jag det med.


3 kommentarer:

  1. Lät ju himla smarrigt det där...kan absolut tänka mig att baka den ;-) Gillar dessutom lättbakade kakor! Jag åt min första lussekatt igår...och den gav absolut sug efter fler, MER saffran åt folket!!

    Grattis till sessan..tänk vad tiden går...

    Kram/carina

    SvaraRadera
  2. Grattis till prinsessan. Mums med saffranssockerkaka, förstår att den smakade gott till en kopp glögg. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. Tack för era grattis hälsningar :)
    Ja just den kakan lär finnas fler gånger här hemma. Trevlig lördag på er. / J

    SvaraRadera